Wat is babymassage?

Babymassage is erg goed voor de hechting tussen ouder en kind, het heeft een positieve werking op beide. 

Hechting speelt een essentiële rol in de sociale en emotionele ontwikkeling. 

Aangeraakt worden is een van de belangrijkste levensbehoeftes, de tastzin wordt hierdoor ontwikkeld, en het geeft de baby het gevoel van vertrouwen en eigenwaarde.                                           Babymassage stimuleert het hormonale systeem waardoor het immuunsysteem, de doorbloeding van weefsels, de ademhaling en de spijsvertering beter verlopen. 

Massage kan ook helpen als gezondheidsondersteuning bij kwaaltjes, pijntjes en ongemakken die horen bij de normale ontwikkeling van kinderen.

 

-Wat is babyyoga?

 Je beweegt samen met je baby een speelse en gezonde manier om contact te maken in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. 

Babyyoga is een manier om baby’s op een positieve manier met stress om te laten gaan en zich te leren ontspannen, het zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling.

Yoga draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt spieren en maakt soepel.

Babyyoga wordt gegeven op een rustige en liefdevolle manier met liedjes en versjes een veilig en uitdagend spel waar baby’s van genieten en bovendien zorgt het voor een mooie verbinding tussen ouder/verzorger en baby.

 

-Voordelen voor ouders/verzorgers en baby 

*Bewust samen zijn met je baby

*Geeft ontspanning en plezier

*Versterkt de emotionele band

*Bevorderd het contact en communicatie

*Zorgt voor diepe ontspanning, innerlijke rust en harmonie

*Geeft meer zelfvertrouwen in het ouderschap omdat je de lichaamstaal beter begrijpt

*Geeft binding, liefde en veiligheid 

E-mail